Επιστολή συμπαράστασης 747 πολιτών για τον Γ.Λαγό προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Με μια επιστολή συμπαράστασης αλλά και διαμαρτυρίας για όλες τις κατάφωρες αδικίες που έχει υποστεί ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, 747 συμπολίτες μας επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν τόσο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όσο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας. Ακολουθεί η σχετική επιστολή η οποία συνυπεγράφη από τους 747 συμπολίτες μας:

                                                   

Ως εκλεγμένος  Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής από το 2019, ο Γιάννης Λαγός αντιμετωπίζει την πλήρη απαξίωση του θεσμού στο πρόσωπό του από τους «αρμόδιους» υπηρεσιακούς παράγοντες , τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Βρυξέλλες.

Με αφορμή την πρωτόδικη ποινική καταδίκη του στην Ελλάδα για λόγους φρονήματος (η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα!) η αρμόδια Επιτροπή και η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ήραν την ασυλία του και τον οδήγησαν σιδηροδέσμιο στις φυλακές, αρχικά των Βρυξελλών και μετά του Δομοκού. Για να το πράξουν αυτό χρησιμοποίησαν ένα άθλιο «απόσπασμα» της ανύπαρκτης απόφασης και μερικά διαδικαστικά έγγραφα που τους έστειλε η  ελληνική κυβέρνηση, η οποία  καταδιώκει συστηματικά τον Γιάννη Λαγό, όπως έχει αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία, τα οποία έχει κατά καιρούς δημοσιοποιήσει.

Στην προσπάθειά τους να τον φιμώσουν, ακόμα και μέσα από τις ελληνικές φυλακές που τελικά οδηγήθηκε, συνεργάστηκαν με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να μην συμμετάσχει ούτε καν μια φορά το μήνα για ένα λεπτό, με την διαδικτυακή παρουσία του όταν οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας λάμβαναν χώρα εξ αποστάσεως. Με προσχηματικές δικαιολογίες αρνούνταν να του χορηγήσουν μικρή άδεια που προβλέπει ο νόμος, ακόμα και την αυθημερόν μεταγωγή του στην Αθήνα ώστε να μπορέσει να μιλήσει. Ασφαλώς, έκανε τα πάντα για να αντιδράσει, από μηνύσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες, φυλακές, Εισαγγελέα, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Από τους πρώτους  μήνες που βρίσκεται στην Ελλάδα, ήτοι τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2021, όφειλε να συμμετάσχει σε σχετικές ομιλίες στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου διαδικτυακά, δεδομένου ότι, όπως είναι γνωστό, η εκτέλεση της ποινής δεν αποτελεί επ’ ουδενί λόγο στέρησης των καθηκόντων του στο Κοινοβούλιο, τόσο σύμφωνα με την ελληνική όσο και σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία..

Έτσι, για μεν τον Ιούνιο του 2021 αιτήθηκε με σχετική Αίτησή του ενώπιον των φυλακών Δομοκού στις 25/5/2021 «…Μεταγωγή μου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Λεωφ. Αμαλίας 8) προκειμένου να πραγματοποιώ ομιλίες κατά τις εβδομάδες Ολομέλειας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Η ακριβής ημερομηνία και ώρα πραγματοποίησης της ομιλίας θα γίνεται γνωστή 4-7 ημέρες πριν…-Μεταγωγή μου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα ή στο γραφείο που διατηρώ ως Ευρωβουλευτής στον Πειραιά τις ημέρες διεξαγωγής της Ολομέλειας με σκοπό την απρόσκοπτη συμμετοχή μου στις ψηφοφορίες της Ολομέλειας ή της Επιτροπής Προϋπολογισμών όταν αυτή συνεδριάζει…» , αίτηση η οποία απαντήθηκε προσχηματικά, χωρίς να υλοποιηθεί τίποτα από τα παραπάνω.

Για δε τον Ιούλιο του 2021 αιτήθηκε (28/6/2021) «…Χορήγηση  άδειας για τις 5 και 6  Ιουλίου 2021 ,προκειμένου να έχω τη δυνατότητα να εκφωνήσω ομιλία κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της Ολομελείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (βλ. συνημμένα αρχεία που αποδεικνύει ότι ο χρόνος ομιλίας εκτείνεται από τις 17.00- 21.30 της 5/7/21….» , με το ίδιο αποτέλεσμα, ήτοι τη μη υλοποίηση των αιτηθέντων και μάλιστα με ψευδή και προκλητική αιτιολογία απόρριψης, η οποία αμφισβητούσε την πασίδηλη και αποδεικνυόμενη με έγγραφα αποστολή όλων των σχετικών δικαιολογητικών από τις Βρυξέλλες, από τα οποία πιστοποιείτο η ακριβής μέρα και ώρα συμμετοχής του στην διαδικτυακή ομιλία, την οποία και παρανόμως στερήθηκε.

Το ίδιο συνέβη και κατά τους επόμενους μήνες που επιτρεπόταν μόνο η διαδικτυακή παρουσία του ως Ευρωβουλευτή, χωρίς να καταφέρει, μέσα από τις διεφθαρμένες συμπληγάδες της ελληνικής διοίκησης να κάνει δια ζώσης διαδικτυακή ομιλία, παρότι συμμετείχε κανονικά καταθέτοντας πλήθος ερωτήσεων με τη βοήθεια των συνεργατών του σε Αθήνα και Βρυξέλλες. Μάλιστα εσχάτως, οι φυλακές αρνούνται να απαντήσουν και στα γραπτά αιτήματά του περί της νομικής βάσης της μη μεταγωγής του για ομιλία (μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 15/12/21 και 20/12/21, τα οποία και έμειναν αναπάντητα;..)  εφόσον αποδεδειγμένα τόσο η «εθνική αρχή» όσο και το Ευρωκοινοβούλιο, έχουν δεχτεί τυπικά να του επιτρέψουν να παρίσταται. 

Η ακούσια απουσία του, την οποία με κάθε τρόπο προσπάθησε να αποκρούσει με νομικούς τρόπους, χρησιμοποιείται πλέον εναντίον του για την περαιτέρω στέρηση και άλλων δικαιωμάτων του από τις Βρυξέλλες.  .

Η ελληνική δικαιοσύνη καθώς και οι κρατικοί θεσμοί που εμπλέκονται με την φυλάκισή του Γιάννη Λαγού είναι οι ίδιοι που καταπατούν συστηματικά όχι μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματά του αλλά και εκείνα που απορρέουν από την εντολή που έχει λάβει δυνάμει της δημοκρατικής αρχής, για την εκπροσώπηση των ψηφοφόρων του στην Ευρώπη. Είναι ένα πλέγμα θεσμών που δεν το αφορά η νομιμότητα αλλά μόνο η εξαφάνιση κάθε αντίθετης φωνής, όποια και να είναι αυτή, από του απλού πολίτη μέχρι του εκλεγμένου Ευρωβουλευτή.

Κατόπιν τούτων, ως Έλληνες πολίτες, θα καταθέσουμε ενώπιον σας τις υπογραφές μας που συνελέχθησαν τόσο διαδικτυακά όσο και φυσικά, προκειμένου να καταδείξουμε ότι έχουμε λάβει γνώση των παραβιάσεων αυτών, σε όλα τα επίπεδα και ως εκ τούτου, δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον Ιωάννη Λαγό στην προσπάθειά του να κινηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ώστε να πετύχει το αυτονόητο, δηλαδή την άσκηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από τη θέση που κατέχει για τα επόμενα 2,5 χρόνια, έστω και αν μέχρι τότε η «δικαιοσύνη» δεν έχει προχωρήσει στην εκδίκαση της υποθέσεώς του στο Εφετείο. 

Οι 747 υπογράφοντες

 

Τελευταία άρθρα

spot_img

Related articles